De Aarschotse gidsenbond (AGB) is een groep van enthousiaste gidsen, uit verschillende soorten hout gesneden, die jullie laten kennismaken met het rijke verleden van de pittige stad Aarschot. Ze bieden, in samenwerking met de dienst toerisme, een aantal rondleidingen aan door de stad Aarschot of door één van haar deelgemeenten.
De gidsenbond verzorgt in de eerste plaats boeiende en actuele rondleidingen voor bezoekers, die kunnen kiezen uit een ruim aanbod en  ook op hun maat kunnen bediend worden. De gidsenvereniging vindt het ook belangrijk dat haar leden een permanente bijscholing volgen, aangezien de stad voortdurend verandert.

Erevoorzitter Marc Dillen

Mede-stichter en eerste voorzitter van AGB. Kreeg in 2021 de Jozef Terweduweprijs van de stad Aarschot toegewezen voor zijn jarenlange inzet voor het toerisme in het Hageland en in Aarschot.

Secretaris Lieve Serneels

Weet als geen ander de toehoorders te boeien bij haar rondleidingen. Vertoont een breed interesseveld en is een gepassioneerd vertelster.

Voorzitter Louis Peeters

Is een gedreven en enthousiast verteller. Rondleidingen mogen voor hem op een luchtige en amusante toon gebracht worden..

Penningmeester Harly Valvekens

Gedreven, beslagen en humoristisch. Aan de hand van verhalen en anekdotes zorgt zij voor een meerwaarde tijdens jouw bezoek aan de stad.

Gids Ria Nijs

Vertegenwoordigt de Aarschotse gidsen op de stedelijke cultuurraad en bij de Federatie van Toeristische Gidsengroepen in Vlaanderen. Door haar enthousiasme en gedrevenheid weet ze haar publiek bij haar gidsbeurten steeds erg te boeien.

Gids Jan Andries

Is niet alleen stadsgids maar ook reisleider. Voor een fietstocht of een langere wandeling door Aarschot en de onmiddellijke omgeving is hij de aangewezen persoon. Polyglot.

Gids Christl Deleu

Werkte voor onze jongere deelnemers een gesmaakte kinderwandeling uit. Op een interactieve manier weet zij deze jonge mensen naar haar hand te zetten.

gids Christine Claes

Het boeit mij enorm om het verhaal te ontdekken van Aarschot aan de hand van een beeld, monument, gebouw en ik kijk er naar uit om dit te delen met toekomstige bezoekers.

Theo Depoortere, enthousiast erelid

was jarenlang een gedreven en creatief medewerker van onze groep. Tevens heel deskundig Horstgids. Hij zocht heel wat informatie op en deelde zijn opzoekmateriaal probleemloos mee aan de andere gidsen. Blijft sympathisant van onze vereniging.