www.gidsenbondaarschot.be

 
In de kijker

 

     

  • Sedert 11 november 2018 bezit Aarschot nu ook zijn eigen vredesbeiaard. Deze beiaard bestaat uit 51 bronzen klokken. Het aantal van 51 klokken staat symbool voor de landen en naties die troepen stuurden naar Vlaanderen tijdens de Groote Oorlog van 1914-1918. De beiaard is opgehangen in de imposante westertoren. Daar zullen de klokken de jaren en wellicht ook de eeuwen trotseren en hun melodieuze klanken over de stad blijven uitstrooien.
  •  

  • Archeologen van ABO nv hebben een archeologisch onderzoek uitgevoerd op de locatie in de Martelarenstraat, waar vroeger zich "Haute Couture Harry"  bevond. Men trof er de resten aan van een 13de eeuws erf, o.a. waterputten en de afvalkuilen met leerbewerkingsafval. In de 19e eeuw was er de bierbrouwerij J. Borrens gevestigd. De resultaten van dit archeologisch onderzoek worden van zaterdag 11 januari tot zondag 23 februari 2020 getoond in het Stedelijk Museum van Aarschot.
  •  

  • Het thema van de erfgoeddag van 25 april 2020 is Aarschot in licht en donker. In het Stedelijk museum brengen Eleonora van Arenberg, de Aarschotse kasseistamper, een molenaarsvrouw en een veerman volksverhalen die niet altijd het daglicht mochten zien. Ze brengen hun vertelsels van 19 tot 20 u en van 21 tot 22 u. De deelname is gratis maar inschrijven is wel nodig via museum@aarschot.be .