www.gidsenbondaarschot.be

 
In de kijker

  • Het beeldje De Blèter dat decennia lang in de etalage stond van Haute Couture-zaak Harry, heeft een nieuwe thuis gevonden in  het Stedelijk Museum. Het beeldje is meer dan honderd jaar oud en behoort tot het cultureel erfgoed van de stad Aarschot. Van 10 februari tot 15 april 2018 vindt er in het stedelijk museum een tentoonstelling plaats over de grandeur en het verval van het imperium, de grootste kledingzaak die Aarschot ooit heeft gehad.
  •  Op zondag 25 februari 2018 (start 14.00 u; 1430 u; 15.00 u) nemen de de Vrouw en Heer van Aarschot de kinderen mee op sprookjestocht doorheen de stad en vertellen het verhaal van het lelijk eendje aan de Demer en over de prik van het spinnenwieltje aan de Sint-Rochustoren. Ze brengen spannende verhalen voor jong en oud tijdens een anderhalf uur durende tocht. Na de wandeling kan je genieten van een toverdrankje en hapje in 't Bruin Café.  Meer inlichtingen en reservatie: museum Aarschot (tel. 016/568451)
  •  

  • In de tentoonstellingenreeks De Gouden Jaren van ... kwamen in het verleden al Rillaar en Ourodenberg aan de beurt. Het Stedelijk museum wil deze reeks verder zetten en is nu al bezig met de uitwerking van de Gouden Jaren van Gelrode. Deze tentoonstelling, waar het leven van de gemeenschap in vroeger jaren aan bod komt, is gepland voor 2018
  •  

  • Zondag 1 oktober 2017 werd in het Bruin Café vijf jaar Aarschotse Bruine gevierd. Hierbij werd het nieuw bier "Grand Cru" voorgesteld. Dit bier is gemaakt op basis van het recept van de Aarschotse Bruine, maar de rijping gebeurt in eiken vaten in de kelder onder de "kunstkamer" naast de Gasthuiskapel. Je kan de Aarschotse Bruine degusteren in 't Bruin Café (museum) en de cafetaria van de Gasthuissite.